La primera nit a casa els pares de l’Elsa, la seva amiga Tik, experta en postres, ens va ensenyar a cuinar una recepta típica de la zona: el Bua Loi, que són unes boletes de colors banyades en llet de coco.
Talment com ho faria el professor Miyagi a Karate Kid, ens van posar a treballar sense que ens en adonéssim. El primer pas va ser recollir flors i herbes tot i que en aquell moment no sabíem molt bé per a què. De les plantes que creixien al marge de la carretera en front de casa seva vam collir flors d’anchan i brots de Bai Tai; amb ambdues plantes també es poden fer infusions relaxants.
Mentrestant en una olla vam posar a bullir la llet de coco amb sucre al gust, en el nostre cas la Tik li en va tirar un pèl massa, i una mica de sal. Quan ja bullia vam baixar el foc i hi vam tirar les boletes de colors. S’han de cuinar fins que flotin i llavors ja es poden anar retirant. Si es vol, també se li pot afegir un ou per cap directament a la llet de coco. El plat se serveix en bols amb les boles, la llet i l’ou.
Es poden fer altres postres similars substituint les boles de colors per altres ingredients com per exemple plàtan, carabassa o mango. Si us atreviu a fer-ho, espero que us agradi!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada