dimarts, 11 d’octubre del 2016

DE COM CUINAR BUA LOI

La primera nit a casa els pares de l’Elsa, la seva amiga Tik, experta en postres, ens va ensenyar a cuinar una recepta típica de la zona: el Bua Loi, que són unes boletes de colors banyades en llet de coco.

Talment com ho faria el professor Miyagi a Karate Kid, ens van posar a treballar sense que ens en adonéssim. El primer pas va ser recollir flors i herbes tot i que en aquell moment no sabíem molt bé per a què. De les plantes que creixien al marge de la carretera en front de casa seva vam collir flors d’anchan i brots de Bai Tai; amb ambdues plantes també es poden fer infusions relaxants. 



A l’arribar a casa seva les vam netejar i premsar amb les mans i amb un morter. Així va sortir un líquid verd en el cas de les herbes i d'un blau intens en el cas de les flors. Després, el vam barrejar amb aigua i el vam colar per treure’n les flors. A continuació, en tres recipients separats, un per al verd, un per al blau i un sense colorant, vam barrejar i amassar aigua amb farina fins a obtenir-ne la consistència adequada. De cadascuna d’aquestes tres masses en vam anar fent boletes petites i les vam guardar.

Mentrestant en una olla vam posar a bullir la llet de coco amb sucre al gust, en el nostre cas la Tik li en va tirar un pèl massa, i una mica de sal. Quan ja bullia vam baixar el foc i hi vam tirar les boletes de colors. S’han de cuinar fins que flotin i llavors ja es poden anar retirant. Si es vol, també se li pot afegir un ou per cap directament a la llet de coco. El plat se serveix en bols amb les boles, la llet i l’ou.


Es poden fer altres postres similars substituint les boles de colors per altres ingredients com per exemple plàtan, carabassa o mango. Si us atreviu a fer-ho, espero que us agradi!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada