L’últim dia que vam estar a casa la Juk ens van voler oferir un àpat especial: cargols. I direu: però si de cargolades també en fem aquí Catalunya! I és cert, però els cargols d’aquí tenen tal mida que es podrien menjar els nostres i encara es quedarien amb gana.
Es tracta d’uns cargols de closca negra, grossos, que viuen a l’aigua i que segons el que ens van dir només es recullen un cop a l’any. Pel que vam entendre un veí els havia anat a buscar de matinada i havia tornat amb diversos sacs.
El procés per cuinar-los és senzill però laboriós. Primer s’han de netejar i fer-los una primera bullida. Llavors amb el mànec d’una cullera se’ls treu la tapa i se’ls fa sortir de la closca. El següent pas el vam deixar per a algú de la casa que és el de treure’ls les vísceres i tot el que no sigui bo per menjar. Tot seguit se’ls fa una segona bullida i després es tallen per la meitat per fer-ne bocades més petites.
I això és tot. Es poden menjar amb salsa picant o de soja i tenen una textura una mica gomosa, que recorda a la de la sèpia. Els que ens van sobrar ens els vam endur amb una bossa de plàstic :D mmmmm... Tasty!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada